Multiple simultaneous instances

Main forum about Astroart
Post Reply
nbastro
Posts: 10
Joined: 10 Jan 2019, 22:38

Multiple simultaneous instances

Post by nbastro » 15 Oct 2022, 16:39

Hi Fabio,
I'm trying to run two instances of AstroArt 8 running different setups. I thought this was possible, but I keep getting an exception error (actually it repeats probably 100 times) and then one instance closes. Could be my computer, but wanted to check if I should be doing something else to run two instances.
Thanks!
Newell

fabdev
Posts: 472
Joined: 03 Dec 2018, 21:43

Re: Multiple simultaneous instances

Post by fabdev » 17 Oct 2022, 17:00

Hi Newell, for technical support from me please contact at: https://www.msb-astroart.com/support.htm
This forum is a community, to share knowledge and experience. Maybe someone will reply, but it's not guaranteed.
Thanks, Fabio.

nbastro
Posts: 10
Joined: 10 Jan 2019, 22:38

Re: Multiple simultaneous instances

Post by nbastro » 20 Oct 2022, 01:43

Hi Fabio,
Didn't realize that. Sorry for the indiscretion.
Will do the needful.
Regards,
Newell

Dunmunro
Posts: 230
Joined: 10 Jan 2019, 01:11

Re: Multiple simultaneous instances

Post by Dunmunro » 20 Oct 2022, 16:40

nbastro wrote:
15 Oct 2022, 16:39
Hi Fabio,
I'm trying to run two instances of AstroArt 8 running different setups. I thought this was possible, but I keep getting an exception error (actually it repeats probably 100 times) and then one instance closes. Could be my computer, but wanted to check if I should be doing something else to run two instances.
Thanks!
Newell
Are you using a 64bit version of Windows?

nbastro
Posts: 10
Joined: 10 Jan 2019, 22:38

Re: Multiple simultaneous instances

Post by nbastro » 24 Jan 2023, 04:07

Sorry - missing in action for a while.
Yes , 64 bit windows.

Dunmunro
Posts: 230
Joined: 10 Jan 2019, 01:11

Re: Multiple simultaneous instances

Post by Dunmunro » 24 Jan 2023, 23:46

nbastro wrote:
24 Jan 2023, 04:07
Sorry - missing in action for a while.
Yes , 64 bit windows.
Are you trying to run imaging hardware at the same time?

I just ran two simultaneous 64bit instances where each was running a very large preprocessing drizzle stack on an I7 computer with 32gigs of RAM and it ran fine.

nbastro
Posts: 10
Joined: 10 Jan 2019, 22:38

Re: Multiple simultaneous instances

Post by nbastro » 08 Feb 2023, 01:50

I have a much more minimal computer which I use just to control the scopes. Running a 8GB ram i5. Maybe that's my problem? I also need to update my ASCOM drivers. Maybe that will help?
I keep this HP outside most of the time and operate it remotely through VNC. I wonder if the VNC could also be causing an interrupt problem.

Thanks for your thoughts, for now I'm just glad to have clear skies and capturing some nebula. I really do want to get back to photometry and use the other scope for "artistic" work.

Dunmunro
Posts: 230
Joined: 10 Jan 2019, 01:11

Re: Multiple simultaneous instances

Post by Dunmunro » 08 Feb 2023, 01:59

nbastro wrote:
08 Feb 2023, 01:50
I have a much more minimal computer which I use just to control the scopes. Running a 8GB ram i5. Maybe that's my problem? I also need to update my ASCOM drivers. Maybe that will help?
I keep this HP outside most of the time and operate it remotely through VNC. I wonder if the VNC could also be causing an interrupt problem.

Thanks for your thoughts, for now I'm just glad to have clear skies and capturing some nebula. I really do want to get back to photometry and use the other scope for "artistic" work.
I have two Beelink mini computers (Celeron 5095 CPU), each one running a different mount in my back yard observatory, and I control them both with a desktop computer via Chrome Remote Desktop. I think your issue might be related to USB bus conflicts as cameras typically demand priority access to the bus during downloads.

nbastro
Posts: 10
Joined: 10 Jan 2019, 22:38

Re: Multiple simultaneous instances

Post by nbastro » 21 Mar 2023, 00:58

That makes sense.
I have a refurbished HP that stands up to the elements quite well, but I've been starting to look for an inexpensive second computer.
I'm moving in a month and still have not determined where the scopes will go.
I appreciate the suggestion.

Post Reply